Helgen

Jag har haft en perfekt, lyckad, fulländad super-duper helg i Linköping, som för övrigt är Sveriges sötaste och mysigaste stad. Tessie och jag har vandrat genom gula, prassliga löv och andats kall vinterluft.
Och jag har haft mucho mucho roligt.

Resan ner gick bra. Min inplanerade sömn som skulle göra mig fit-for-fight inför kvällen uteblev dock eftersom jag redan när jag klev på bussen hade känningar av kissnödighet.
Tyvärr visste jag inte (hur jag nu kunde missa det?!) att man kunde nyttja buss-toaletten. Alltså satt jag kissnödig i 3 långa timmar.
Annars gick det bra. Väl framme irrade jag bort mig en stund (tro det eller ej) innan jag hittade Tessie som kom och mötte mig på cykel, iklädd en fin, röd kappa.

Första kvällen gick vilt till. Vi hängde på studenthaket Flamman (skratta inte) hela kvällen. Eller först var det ju förfest. Och sedan mellanfest. Och framåt småtimmarna nalkades det även efterfest.
Men den lyckades jag på något underligt vis undgå...
Hursomhelst, på Flamman var det öl och shot och prat och dans och massor med folk.
Någon tappade visst bort sin mössa. Detta ledde till stor förvirring och upprördhet, vilket vidare ledde till att oskyldiga personer pekades ut som skyldiga till försvinnandet. Senare återfanns mössan och allt kunde återgå till det normala. 
Sedan var det visst någon som råkade somna en stund på soffan. Och någon som råkade däcka lite bakom en dörr. Någon råkade också ramla lite i en trappa. Samt att denne någon vid kvällens slut fick eskorteras hem fastkrokad under två vänliga själars armar. Snälla människor.

"Hattie, vem pratar du med?!"
"Jag pratar med Gud, Gustav"



Lördagen gick desto lugnare till. Efter en rejäl återställare (Alvedon och bakfylle-brus) gick vi till stan och investerade.
Fynd nr.1 : Ett par röda skor från Myrorna, 50 riksdaler. Tjing!
Fynd nr.2 : En marinblå kuvertväska, även den från Myrorna, 30 riksdaler. Tjing!
Fynd nr.3: En halsduk i glada färger, Carlings. (Extra plus för snygga killen i kassan). 50 riksdaler. Tjing!

Söndagen ägnades åt lite mer investering och avslutades sedan med en stor nasi goreng på stadens kinarestaurang.
Bildbevis från helgen kommer.

Nu måste jag faktiskt gå och lägga mig. Har varit och yogat och är grymt trött.
Ser fram emot härlig träningsvärk imorgon.

Bonne nuit!


Önskelista Julen 2006

105242-17
Snääälla...

Uppdateringar från helgen på väg

Veckan har börjat i stress och småpanik. Därför hamnar kära bloggen lite längre ner på prioriteringslistan. Men snart kommer uppdateringar från helgen i Linköping. (Som gick hyfsat vilt till, kan jag meddela).
Även foton är på väg om det nu är någon som bryr sig... 

Adjö.

 

Trasig

Jag pratade precis med en fruktansvärt trasig människa.
En trasig människa som ville tala med en medmänniska. Var finns dom?

Det gjorde ont inuti mig. 

105242-16

Vad jag är glad över att jag är en hel människa. Och inte trasig och halv.

Hysteriskt förvirrad

Igår sprang jag runt i lägenheten och visste varken var jag skulle börja, fortsätta eller sluta.
Lagade mat, (brände mat), plöjde igenom min enorma klädhög som "någon" dumpat på mitt golv, stoppade i en maskin med tvätt och sprang sedan hysteriskt mellan datorn och mitt rum.

Jag ska vara borta i 3 dar. Ändå är jag lika uppspelt som ett barn på julafton. Jag har sådan res-abstinens nu så att det börjar bli jobbigt.
Ska ialla fall bli otroligt skönt att komma bort över helgen, även om det fortfarande är inom Sveriges gränser.
Ska bli härligt att se något nytt, träffa nya människor och framförallt: prata sönder många, långa timmar tillsammans med Tessie.

Pratade med Lina igår. Det var bra. Hon är bra! Jag saknar henne.
Vi skrattade så att vi fick ont i magen. Sedan kom Seb hem och visade prov på sina språkkunskaper i svenska. "Jag pratar svenska bra".
Jag är riktigt imponerad.

Nä. Dags att jobba.

Kiss & Bajs

105242-15

Jo. Jag vet. Lite omoget kanske. Men dom är för jäkla söta!

Dagens horoskop i City

Lejonet (23/7-23/8)
Prioritera din hälsa och
 tänk på att du måste ha frisk luft.
Det är också viktigt att du
får rätt motion och att
du äter lite nyttigare saker.




Scary... Var det någon som såg att jag klämde en stooor chokladmuffins till middag igår, eller?
Hm... Det blir promenad hem idag!

Grattis Linköping!

Har nu, efter många om och men, äntligen bokat biljett inför helgen.
fredag bär det av. Mot Linköping. Till Tessie. Grymt.

Tills dess ska jag bara lära mig att gå hyfsat stabilt i mina nyinvesterade skor, som har ca. 7 centimeter hög klack. Inget för nybörjare alltså! (Jag är nybörjare).

Efter jobbet ska jag hem och panikstäda.
Mamman återvänder från staterna imorgon.



Souvenirs

105242-14
Sommarbad.

105242-12
Minigolfproffset Hattie...? (Gissa vem som vann?)

105242-10
Utsikt från sjöboden.

105242-11
Jag och Peter.

Söndagsrapport

Jag är trött. Fy, vad jag är trött.
Jag har ont i fötterna. Fy, vad jag har ont i fötterna.


Igår var det dags för The Wave-discot (förlåt, festen) på Frysen (som Mille så vackert kallar det). Det var jag, Mille, Jeremy, Tjoppe och en massa andra sköna lirare. Det var killar och tjejer och musik och dans och Fattaru var där och Mingus var sjuk och Mackan hade ingen röst och Stuffe borde klippa håret!
Det var pastasallad och godishalsband och jag och Jeremy stod i vår alldeles egna smoothie-bar och blandade smoothies för brinnande livet. Sedan var det tävlingar och ännu mera dans och prisutdelning och sen kom Hoffmaestro (stackars, stackars) och spelade inför en minst sagt tunn publik. En eloge till er, Hoffmaestro.
Vi (Jag, Jeremy och Mille) var Sweet Team. Mille var bossen. Vi var bäst.

Peter ringde. Jag blev glad. Det kändes skönt att höra hans röst igen.
Jag är så trött.
Måste sluta bums.






Ps. Laddade ner Razorlights senaste idag. J´adore.


"I'm not interested in money, I just want to be wonderful."

Eftersom fredagar är lika med lugna dagar här på jobbet så har jag all tid i världen att snoka runt på diverse olika modebloggar idag. Jag tittar, avundas och låter mig i vissa fall inspireras.
Jag vill shoppa, shoppa, shoppa! Fastän det är i princip det enda jag har gjort den här månaden.
Jag får skylla på att jag under min tid i Paris (då jag levde på existensminimum) knappt handlade en enda pryl. Fast handla är ett så negativt ord. Shoppa låter trevligt, men allra bäst är att säga att man investerar i något. Man investerar i ett plagg eller någon pryl.
Ett annat bra ord för att döva skuldkänslorna och ångesten som brukar dyka upp efter en investering (dvs ett köp) är att man faktiskt måste unna sig ibland.
Eller typ varje dag... Men vad sjutton! Man vet aldrig när man kommer kunna handla, förlåt investera, nästa gång! Snart måste jag dessutom börja spara pengar och då kommer det inte bli många slantar över.
Pengarna kommer åka raka vägen in på mitt rese-sparkonto som i framtiden skall utnyttjas för välgörande ändamål för min själ. Punkt.


Glasögonorm

Jag ogillar mina glasögon. Eller. Egentligen är det ju inte själva glasögonen det är fel på. Utan snarare jag med glasögon. Jag känner mig ful, ful, ful.
Alltså har jag under ca.6 års tid bojkottat dem. Voilà! Problemet löst!
Men så kom ju den här jädrans huvudvärken och mamma blev orolig och skickade iväg mig till doktorn och optikern.

Idag har jag alltså besökt min vän optikern. Hon kunde inte annat än att konstatera att min syn är oförändrad.
Och eftersom jag vägrar att bära glasögon resten av livet så ska jag inom kort börja använda linser.
Det verkar lite läskigt egentligen... Man måste liksom hålla på att peta i ögonen varje dag och hälla massa vätska på dem som de ska ligga och dra i under natten.
Men vafan. Hellre pet i ögonen än glasögonorm! (Mitt nya...eh...motto?).

Salut.

Träningsvärk och håravfall

Först var det lite krångligt. Alla kunde ju redan allting. Men jag kämpade på och bände och böjde min kropp i alla möjliga olika konstellationer. Det knakade oroväckande.
Allt detta alltså, samtidigt som jag försökte andasrätt sätt och inte se för alltför plågad ut.
Men trots allt jobb och all svett så infann sig ett märkligt lugn efteråt. Yoga är livet! Och jag ska tillbaka nästa vecka.

Imorse kändes det som om 1879723018032 elefanter steppat på min kropp. Särskilt revbenen verkar ha fått sig en ordentlig omgång.
Kom iväg aningen sent till jobbet. Sängen var alldeles för skön, min kropp alldeles för mörbultad och när jag väl kommit ur sängvärmen bestämde jag mig för att jag nog ville ha lugg idag. Så jag klippte en.
På 10 minuter. Saxen flög fram och hårstråna föll i klungor ner i handfatet.
Sedan blev det såklart bråttom. Men jag gillar min nya lugg. Faktiskt.

Ett sista ord om vår nya regering: Kan vi inte bara sluta upp med den här jävla jag-har-inte-betalat-tv-licens/anlitat-svart-hemhjälp- karusellen och istället låta ministrarna göra det de egentligen är där för.
Jag är fortfarande inte det minsta blå, men det här handlar fan om vanlig etik och moral!
Lämna dem ifred. Så att de kan sätta igång och jobba.


Iris och Yoga

Om jag någon gång får barn och om det händelsevis skulle bli en flicka, så ska hon heta Iris. (Dagens I-landsfundering).
Snart är det yoga som gäller. Borde jag förbereda mig mentalt? Jag och koordinationsförmåga klingar ju inte så vackert. Fast det kanske inte är det som krävs i det här fallet? Det återstår att se.





Vi två 14 år?

Kände mig deppig hela dagen igår och deppkänslan verkar infinna sig även idag.
Det beror nog på att lördagkvällen blev ett fullständigt fiasko. Det fanns så mycket hopp innan, så många förväntningar som skulle infrias (trodde vi). Indiefolk, liveband och "roliga" killar, det kan väl inte bli något annat än fantastiskt? Tyvärr fick vi motsatsen bevisad den här kvällen.

Det var rätt mycket folk så hoppet om en jävligt kul kväll steg flera grader.
Tyvärr insåg vi rätt så snart att 99 % av folkmassan bestod av 18åringar. Ännu lite senare insåg vi att de vi först tagit för 18åringar inte var en dag äldre än 16. Och de betedde sig till råga på allt som 14.
Jag och Lotta kände oss rätt vilsna. (Och gamla!).
Det var som att färdas tillbaka några år genom tiden. Tillbaka till puppy-love, mjukhångel i något hörn, fjortisfylla, studentskiva... Och det var då jag insåg att jag faktiskt är vuxen nu. På riktigt. Jag kommer inte undan längre.

Efter att vi fått våra fötter torterade av en stilettklack, jag hade fastnat i ett tuggummi som någon idiot kletat fast på väggen, Lotta nästintill blivit nerspydd av en fjortis och jag blivit uppraggad av en kille på ungefär 15 jordsnurr, kände vi att det var dags att gå hem. Aldrig mera Mango! säger jag bara.

Igår hyrde jag och mamma film- "Heartbreak Hotel".
Finns det någon film av Colin Nutley där Helena Bergström inte har huvudrollen? Det var en tragisk och deprimerande film, enligt min åsikt.
Depp, depp, depp. Imorgon ska jag ialla fall gå på mitt första yogapass. Det ser jag fram emot.



Fredagen Den Trettonde

Lina är på besök i stan. Tyvärr under tråkiga omständigheter. Men jag är ändå glad att hon är här. Hos mig.
Gårdagskvällen ägnades åt senaste nytt från Paris, många gapskratt, nostalgi, pizza och Harry Potter.

Ikväll firar vi Pelles födelsedag och jag måste fundera ut något fint att ha på mig. (Dagens I-landsproblem).

Är för trött för att blogga nu. Vill bara gå hem!!!
Men måste vänta på jävla posten och jävla DHL som återigen verkar ha missat att det är fredag och att de därför ska komma en timme tidigare än vanligt.
Men visst, jag sitter jättegärna kvar en timme extra såhär på fredagseftermiddagen och väntar på dem. Avec plaisir.


Röstskolan, del 1

Det finns många olika röster, tonlägen och tonfall som man snabbt lär sig att känna igen när man jobbar i en reception.

1. Försäljar-rösten. Kännetecken: Hurtig, glättig, bekymmerslös. Du kan säga i princip vad som helst till en försäljare; "Tyvärr, Mona är inte anträffbar för tillfället. (Och för övrigt så tycker jag att du kan gå hem och äta en skål med kamelbajs)". Denne skulle bara svara: "Ja men då ber jag att få tacka så mycket för hjälpen!!! Tack, tack ska du ha! Hejdå!".

2. Farbror-rösten. Kännetecken: Mannen som ringer använder sig ofta av uttryck som: "Men rara du" eller till och med "Lilla rara du". (Båda lika förnedrande). Här spelar det ingen roll vad du än säger. Han som ringer har alltid rätt och vet redan alla svaren på frågorna.

3. Gnäll-rösten. Kännetecken: Gäll i tonen, hetsig och påträngande. Gärna med en härlig dialekt som pricken över i:et. Förvärrar spänningshuvudvärk.

4. Sammets-rösten. Kännetecken: Talar ofta långsamt, tydligt, sansat och i ett normalt tonläge som är skonsamt för både öron och huvud.



Att vara receptionist är en hel vetenskap. God knows.

Dans mes rêves

Jag drömmer fortfarande att du går ifrån mig. Jag kan inget göra, känner bara paniken, vill inte att du ska gå! Men varenda gång så går du och lämnar mig ensam kvar.


Och det är det som gör så ont.


Kalaskväll

Vilket jävla piss-väder! Ogillar regn.

Igår fyndade jag en maskot till mitt rum. Han heter Elvis och är en svart porslinselefant. Han kostade 10 kronor på Stadsmissionen.

Efter frukosten tog jag en sväng ner på stan (livsfarligt!) och köpte lite hemligheter och alkohol inför ikväll då vi ska fira Mille. Jag har lovat att hjälpa till och agera cateringfirma.
Jag ska vara där redan vid fem för att förbereda och vara moraliskt stöd åt Mille som har verkat lite förvirrad över hela den här födelsedagsgrejen hela veckan.

Nu ska jag måla tånaglarna.


Sisyfos av Bodil Malmsten

Har nu, till min stora lycka, hittat Bodil Malmstens blogg. (Visste inte ens att hon hade en?!).
Har läst en av hennes böcker tidigare, Priset på vatten i Finistère. Den var underlig, men bra. Filosofisk och tänkvärd. Några gånger skrattade jag så högt att folk på tåget slängde förvånade, undrande blickar åt mitt håll.
Smakprov ur boken finns här:
http://www.finistere.se/blogg/entry.asp?ENTRY_ID=488


Apropå den nya regeringen

Någon på aftonbladets hemsida skriver: "Conehead, Mr Bean och Martha Stewart.. Herregud....".
Haha. Roligt, tycker jag.

Ska svänga förbi Stadsmissionen på hemvägen. Hoppas på fynd. Har egentligen förbjudit mig själv att inte införskaffa en endaste pryl till... Men det är svårt, oj så svårt att låta bli.

Det söta DHL-budet var precis här och önskade trevlig helg.

Trevlig helg.




Önskelista 2006

105242-9

1. Röda lackskor! Hur länge har jag inte sökt utan att finna?

Babyshambles...

...på Berns var såklart slutsålt. Attans.

Jag skickade iväg mamma att hämta kaffe åt mig så nu har jag fått koffein i kroppen och känner mig lite bättre till mods.
Det är lugnt här idag, så jag kan hålla bloggen uppdaterad.

Fredrik Reinfeldt pratar än.


Bla, bla, bla

Fan vad han pratar. Men det enda jag hör är bla, bla, bla............

Fick förresten mail från Tom idag. Han skrev att jag alltid är välkommen. Grymt! Då blir det nog Österrike i januari. Ska hem och gräva fram stjärtlappen.





Blå regering och koffeinabstinens

Blir Carl Bildt vår nya utrikesminister? Det är spänning på jobbet nu. Alla har högtidligt samlats framför tv:n för att lyssna på Herr Statsminister
Själv är jag sur, för posten var sen så jag fick stressa som tusan för att hinna dela ut allt innan jag måste öppna växeln. Och jag hann inte gå på toa och inte dricka min vanliga dos morgonkoffein.
Dessutom gillar jag fortfarande inte blått! Vilkget gräsligt sätt att börja morgonen på.

Igår var det desto trevligare. Jag och ena halvan av familjen Jochnick var på Chopsticks och firade födelsedag. Mille verkade bli mycket glad över örhängena som jag designat alldeles på egen hand och som jag måste säga att jag är mycket stolt över.

Mamma kom hem igår och jag fick presenter. Särskilt glad blev jag över den nya parfymen (nu behöver jag inte lukta apa mer) samt mitt nya röda/guldfärgade sängöverkast med elefanter på!
Nu ska jag sluta blogga och börja jobba.

Återkommer senare.




Europaturné

Nu har jag funderat och slutligen bestämt mig för att dra iväg på en liten Europaturné i januari för att hälsa på mina vänner.
Man vet aldrig när det kan vara försent. (Drama, drama, drama).

Planen är följande:

* Paris över nyår och kanske sedan en vecka framåt. Eventuellt många Lina-kramar och Trüskelkvällar inkluderade.
* Österrike (till Tom) i några dagar med eventuell snowboardåkning inkluderad.
* Spanien (ingen aning var) men kanske får slafa hos Matthieu och Charlotte, eventuell sol inkluderad.

Detta är alltså planen. Detta är vad jag vill. Frågan är bara hur mycket min då rådande ekonomi kommer att hålla med mig om den saken... Och för att inte tala om mina vänner som får äran (?) att ta emot mig.
Ska slipa vidare på detta nu. Paris blir det ialla fall. Det är ett som är säkert.

Gjorde förresten ett sånt där val-test på aftonbladet.se. (Några veckor försent kanske).
Hur som helst så verkar jag ha röstat rätt, enligt det testet.
Gjorde även ett högskoleprov-test. Det tänker jag inte ens kommentera.


I wanna be a rockstar

105242-8
Magi. Jag ska bli rockstjärna när jag blir stor.

Kärlek vid första ögonkastet

Jajamän. Det hände alldeles nyss. Jag föll pladask, som en fura till marken och blev störtförälskad.
Spana in min nya älskling:
www.rockfoto.nu
Här kan man surfa runt i en hel evighet; läsa i bloggen, hålla sig uppdaterad om kommande spelningar, handla rockfoton i rockshopen, samt spana in alla grymt vackra foton.
Själv så är jag just nu på jakt efter ett foto som ska få en stolt plats på min vägg.

Ps. Lägg särskilt märke till The Hives. Jag tror inte att Pelle har båda fötterna i marken på en enda bild.
I love.

Kanelbullar och pyssel

Allt är åter frid och fröjd. Man har bett om ursäkt för igår och ursäkten har godtagits.

Sitter på jobbet och väntar på Akutbud och DHL. Undrar vem som kommer och hämtar idag? Hoppas det är han som är söt. Det är liksom dagens happening.

Ikväll blir det kanelbullar och pyssel med Bea. Det är ju Kanelbullens Dag idag. Då får man äta hur många bullar man vill, har jag hört. Damerna här på jobbet har redan klämt i sig några till fikat om jag inte misstar mig.

105242-7 Mmm bulle!

So long!


Blame it on Hattie

Jag vet!
 Först upptäcker vi att vi saknar en leverans som skulle ha kommit i fredags. Sedan får vi panik. Sedan frågar vi Hattie var leveransen har tagit vägen?!! Och Hattie svarar att hon inte vet, att hon minsann inte har tagit emot några kartonger. (Detta tror vi naturligtvis inte på, utan tar för givet att Hattie har gått och blivit både senil och inkompetent och att hon inte kan sköta sitt arbete ordentligt).
Sedan måste vi kuta runt i panik som yra höns och leta efter något som (enligt Hattie) inte finns.
Men sedan händer något. Vi upptäcker att allt är ett missförstånd. Det måste ha blivit något litet fel där någonstans. Hoppsan. Och självklart ber vi inte om ursäkt för de falska anklagelserna, i främsta hand riktade mot den stackars receptionisten.

Jag är så trött idag. Ogillar den här dagen lika mycket som gårdagen. Är nog ingen tisdagsmänniska heller, after all. Det enda positiva med att det är tisdag är att vi långsamt tar ett steg närmare helgen.

Tack och adjö.

Varför är det inget bra på Tv?


Gillar inte blått

Nej men gud så bra! Nu ska de höja SL-priserna. Igen. Toppen!
Till exempel så är det ju jättebra för alla studenter (och oss andra dödliga också för den delen) som betalar 600 spänn för ett månadskort. Och sedan ska de, den resterande tiden av månaden, försöka leva på de pengar som blivit över. Vilken tur att  även studiebidraget är så saftigt här i vårt land Sverige.

Och inte blir det några biltullar än på ett tag heller. Vilket också är helt fantastiskt bra tänkt. Det behövs ju ändå inte eftersom ingen kommer att ta bilen nu när det är så billigt och bra att åka kollektivt, här i vårt land Sverige.




Återförening

Jag och min stora franska kärlek har återförenats nu ikväll. Tack vare Guds gåva till människan: youtube.com.

Et voilà, här har ni honom:
http://www.youtube.com/watch?v=DwTnVAbsjfI 
Jaaa, jag vet! Fransk smör/depp/låtsasrock/boyband/nouvellestar-skit .
Men ingen kan ligga och kråla som en daggmask i en säng, dessutom med kakel och spackelbitar i håret, och ändå vara sådär snuskigt snygg som Pierrick. Mon coeur.

Yo quiero tacobell

Skönt att den här dagen snart är över. Jag ogillar måndagar skarpt och är definitivt ingen måndagsmänniska.

Har gjort massor av tråkiga saker på jobbet idag och upptäckte dessvärre framåt slutet av dagen att jag glömt ändra datum på frankeringsmaskinen. Så nu har alla brev som skickats ut idag frankerats med fel datum. Heja mig.

Igår ringde min syster helt oväntat och bjöd ut mig på restaurang. Lite kort varsel, tyckte hon. Toppen, tyckte jag! Det blev tapas på Caliente och jag åt som vanligt tills jag skämdes.
Yo quiero tacobell.

Idag blir det lat-mat. Jag orkar inte vara en ordentlig vuxen längre. Kyckling och potatissallad blir det till middag. Så det så.



Youtube.com

Spana in och lyssna på den bästa låt som någonsin gjorts (enligt mig såklart): http://www.youtube.com/watch?v=CHQkYYIYue4 
Jag ryser.

Plus minus noll

Debaser Medis igår. Ganska nyöppnat. Ganska skum blandning på folket.
Hade det rätt grymt ändå. Bartendern var långsam. Ölen inte svindyr. Dansgolvet var varmt som en bastu. Bra musik spelades. Vi ramlade hit och dit, fick ett par brutna revben och söndertrampade fötter (aldrig mera kinaskor!) samt träffade gamla vänner från skoltiden.
En plus minus noll kväll på något sätt. Det bra vägde upp det dåliga.

Och på karl-fronten intet nytt:

Bruno vågar inte komma hit, fastän jag har erbjudit gratis boende chez moi. Han påstår att han är flygrädd och tycker att jag ska komma till Paris istället.

Danne är en fegis.

Killen från igår var rätt söt visserligen... Eller var han det? Det var ju så mörkt inne på dansgolvet så jag såg knappt hur han såg ut. Men han hade snygga konturer i mörkret iallafall.

Avslutningsvis, utslagsfrågan: Vem är egentligen minst? Tripp, Trapp eller Trull?