Lördagsblogg & lördagsgodis

Jag har friat till Bruno. Och han har sagt ja. Jag saknar honom lite ibland. Även om han inte är klok någonstans.


Idag har jag och Lotta varit i Västermalmsgallerian och investerat i lite olika saker. Till exempel en röd kappa, ett halsband, ett kakfat (!), två par strumpbyxor, ett rosa nagellack och annat livsnödvändigt. (Materialist? Jag?)
Vi såg även Big Brother-Danne i mörkblå Svea-mössa som verkade vara ute på lördagsfika.
Jag är kär i honom.
Snart ska jag och Pelle åka till IKEA, mitt nya favoritställe på jorden.
Ikväll blir det utgång. Jag hoppas på en galen sådan.

Jag såg förresten Mando Diaos video till Long before rock ´n´ roll i morse.
Och de är förlåtna för den pissiga spelningen på Grönan. De är förlåtna hundra tusen miljarder gånger om! (Spana in den här så förstår ni vad jag pratar om!
http://www.youtube.com/watch?v=ySqbYSqxdQs).


Hejdå.

Energi-dag

Fick någon underlig energikick efter jobbet när jag vandrade hem i solskenet i mina nyinköpta skor.
När jag kom hem sprang jag ner till affären på hörnet och köpte lite nya saker till mitt rum.
Ut med det gamla, in med det nya, som sagt. Tog bort korten så att väggen blev kusligt tom, bytte till duntäcke i sängen, slängde en massa skit som jag samlat på mig samt satte upp en affisch för att dölja spikhålen i väggen (hrm..). Återfann dessutom min kamera som låg i skramlade i en låda (hur hamnade den där?!).
Jag avslutade min hysteriska rensning av rummet med att dammsuga och damma, så nu kanske jag slipper få astmaanfall när jag sover.
Nu är jag helt slut. Men väldigt nöjd med resultatet, dock.
Nu ska jag förbereda matlådan inför morgondagen och fortsätta mitt vuxna liv.

Adjö.

Vuxen eller inte vuxen, det är frågan?

På fritids.
- Fröken, ska inte du skaffa ett jobb?
- Men jag jobbar ju här.
- Ja...men jag menar ett riktigt jobb.
- Är inte det här ett riktig jobb då?
- Nej men jag menar typ som journalist... Eller kanske folkpartist? Min pappa är folkpartist! Eller varför inte munderat? 

Om vi nu ska försöka att reda ut det här med vad det innebär att vara vuxen.
Att ha ett (enligt 7åringarna) "riktigt" jobb är nog det som ger flest vuxenpoäng. 
Och imorgon börjar jag ju på AC, vilket måste betyda att jag får minst 5 vuxenpoäng där. Jag håller dessutom på att förbereda min matlåda nu. Shit. Undrar ifall  matlåda är 1 eller 2 vuxenpoäng?
Jag har nog inte så många vuxenpoäng... Visserligen var jag ju på IKEA idag. Och igår var jag på Åhléns (vuxet!) och köpte en kökshandduk (10000 vuxenpoäng). Med söta spöken på. (-10000 vuxenpoäng). Det beror ju förstås på hur man räknar också och vem som bedömer det hela. Såhär skulle nog min vuxenlista se ut, om jag fick bestämma.

Vuxenlista



* Byta jobb, minst 5 gånger om året. (2 vuxenpoäng)
* Nypa folk i stjärten när man är ute på krogen. (1 vuxenpoäng)
* Bli så full att man måste gå hem innan midnatt. (2 vuxenpoäng)
* Inte ha körkort, utan istället snylta på alla andra som har det. (3 vuxenpoäng)
* Äta en hel påse ostbågar själv utan att skämmas. (4 vuxenpoäng)
* Ha minus på kontot. (5 vuxenpoäng)

Nu ska jag gå och fortsätta mitt vuxna liv. Imorgon börjar ju jobbet och sedan ska jag ut och bränna hela lönen och köpa de där skorna som är snuskigt dyra och som jag egentligen är lite för snål för att köpa.
Snart stolt ägare till dessa.



So long suckers!
(And you really are suckers. All of you) :)


Audition

Igår var det alltså dags för audition på Hard Rock Café.
Som vanligt orkade jag inte vara nervös och kl.14.00 infann jag mig snällt på restaurangen med alla nerver på plats. Ha! Det gjorde också 40 andra arbetslösa personer, hungrigt törstande efter ett jobb.
Redan vid ingången blev vi tilldelade papper med siffor på. Sedan lotsades vi upp till festvåningen där vi fick slå oss ner framför en tv och titta på en informationsfilm om Hard Rock Café. Men någon hade tappat bort fjärrkontrollen så vi fick se filmen x antal gånger med halvtaskigt ljud samtidigt som vi blev tvungna att fylla i pappret som vi fått tidigare. Det bestod av cirka 7 frågor (på engelska).
Vad är skillnaden mellan ett mousserande vin och champagne? Eh...?
Från vilket håll serverar man mat och dryck? Eh...? Höger...? Vänster? Fan, sånt här borde jag ju verkligen kunna!!!
Efter ytterligare några knepiga frågor, som jag besvarade med långa, luddiga svar, kände jag mig rätt knäckt och mitt självförtroende hade för längesedan lämnat kroppen, liksom mina nerver.

Sedan återstod att vänta. Under den tiden hann jag och min nyfunna (och lika nervösa) vän stressa upp oss ordentligt.
Men så äntligen, efter nästan 3 timmars väntan, fick jag klartecken att gå in i salen (jag skojar inte) och presentera mig för juryn.
Längst ner i andra änden av rummet, satt 5 personer på rad vid ett avlångt bord (Idol 2006!) och betraktade mig med förväntansfulla blickar. Presentationen av mig själv gick bra fast jag babblade så att tungan knappt hängde med. Eftersom jag nämnde att jag jobbat för en brittisk restaurangkedja tidigare, så tyckte en av jurymedlemmarna att resten av intervjun skulle hållas på engelska. Hjälp. Men det var bara att leta fram det engelska registret och köra hårt.
Efter presentationen och själva intervjun var det bara ett test kvar. Det praktiska. Bära tallrikar.
Det gick knappt eftersom jag vid det här laget hade odlat fram en rejäl handsvett så tallrikarna nästan gled ur händerna på mig. Jesus. Men det gick. Enfin.
Som belöning efter den traumatiska upplevelsen, köpte jag Yakiniku hos japanen på hörnet på hemvägen. 
Hard Rock Café kommer att höra av sig inom två dar, så nu sitter jag och bevakar telefonen som en idiot.

För övrigt så ringde min kära mor i morse och berättade att det finns ett vikariat till mig på hennes jobb. Det låter också mycket frestande, så skiter det sig med Hard Rock så har jag ialla fall en B-plan.
Snart ska jag iväg och putsa fönster.


So long suckers.




Toute malade

Jag har ätit lunch med bröderna Storholm idag. Nu är dock Storholm den yngre på väg tillbaka till landet med lusekoftorna.
Bestämde mig framåt kvällskvisten för att lämna bacillgrottan (aka mitt rum) och gick en sväng längs vattnet. Men efter ca.10 minuters gång fick jag svår sjukdomsastma (det är synd om mig) och efter ytterligare 25 minuter var jag beredd att dö. Så nu ska jag dricka 2 glas c-vitamin istället och göra min Parislängtan ännu svårare genom att se på Amelie från Montmartre ackompanjerad av en skål med lakritsglass.



Helgen gick lugnt till. Jag och Bea åt romantisk middag nere på pizzerian och sedan kom Lotta och vi hängde gäng tillsammans med en påse Polly och en skvätt vin som blivit över sedan förra helgen.

Jaha. Blå regering nu. Igår gjorde jag min plikt som svensk medborgare och tågade iväg till vallokalen med mamma och Pelle. Jag röstade rött. Eller grönt. Bestämde mig på vägen till röstlokalen. Men vad hjälpte det. Nu är det herr Statsminister Fredrik Reinfeldt som bestämmer. Och han verkar ju visserligen vara en sympatisk man även om pannan tar upp halva hans ansikte.

Fan vilken tråkig blogg. Men det är sådant mitt liv ser ut för tillfället. Tråkigt och förkylt.
Imorgon blir det ialla fall rock n roll!


07.00

Så mycket är klockan. Jag förstår knappt varför jag sitter här och försöker skriva en fullständig blogg såhär omänskligt tidigt på morgonen. Jag vill bara återvända till sängen, krypa ner mellan lakanen och fortsätta mitt sovande tillstånd. Nu får jag sova på bussen istället. Mot barnen på Ytterbyskolan!
Dom är för söta. Igår blev jag nergrävd i en sandlåda (låter värre än vad det var), lekte kull så att jag sträckte vänster arm och sidparti, samt torkade bajs.
En mycket innehållsrik dag med andra ord.

Veckan har gått fort. Ikväll ska jag till pappa och fira hans födelsedag. Det blir något slags kalas borta i Kärrdal.

Peter är hemma över helgen. Igår återförenades de tre musketörerna (jag,Mille och Peter) hemma i tv-soffan. En fin reunion.

Snark. Somnar snart sittandes. Bäst att röra på sig.






Bert, Fredrik och Filip.

Mille dansar och dansar. Jag gör mest ingenting.

Sov extremt dåligt inatt. Drömde konstigheter som vanligt.
Gick sedan upp ovanligt tidigt, åt frukost med Mille (vi börjar bli ett riktigt fint par) och åkte sedan in till stan för att möta upp min syster.
Syster bjöd på lunch och sedan gick vi en sväng på stan.
Helt plötsligt när vi gick där i solen, mitt på Kungsgatan, fick jag syn på en bekant figur, nämligen: Bert Karlsson! Men inte nog med det! Han var klädd i vita tenniskläder! Bläh...
Några meter efter honom kom två andra välbekanta figurer: Fredrik och Filip!

 Hattie på kändisspaning

Jag nästan svimmade (kändiskåt som jag är). Även Fredrik och Filip var klädda i tenniskläder. Fredrik var rätt snygg. Eller om det var Filip? Jag har fortfarande inte riktigt koll på vem som är vem om jag ska vara ärlig.
Undrar just vad de spelade in för något? En parodi på Björn Borg kanske?

I helgen ska jag eventuellt putsa fönster hemma hos min syster mot en mindre betalning. Perfekt. Det börjar eka obehagligt i min lilla portmonnä nu.

Solen skiner idag och det känns nästan som sommar igen. Har sökt ett jobb idag. Bättre än ingenting. Imorgon ska jag ringa damen på fritidset.
Jag har fått sjukdomsbaciller och känner mig febrig.
Slutar här.


Resumé av helg

Jag tror att vi "over did" lördagen lite. Till en början gick det riktigt bra och jag, Bea och Lotta hade trevlig middag med bakpotatis och en jävla massa keso. Senare anslöt också Maria till sällskapet.

Vi kom precis i rättan tid till Trädgården (trodde vi). Men icke. Klockan var ju faktiskt tre minuter över tio (Salope!) och vi fick betala 80 spänn i inträde istället för 40... Hm.
Kvällen gick i Frankrikes tecken och vi låtsades att Bea var min franska kusin som var på besök.
Den franska kusinen kunde dock prata "a bittö" engelska också. Vi körde stenhårt på vårt skådespeleri och sedan bytte vi roller. Den som inte var den franska kusinen fick agera tolk.
Bea lekte även matchmaker under kvällen och hjälpte en stackars kille att ragga upp Anna Ternheim som tydligen var där. Tyvärr råkade hon ragga upp fel Anna (den riktiga Anna stod mittemot) och sedan visade det sig även att den stackars killen inte alls ville ha någon hjälp. Hm. Kvällen fortsatte i vanlig ordning på galet vis. Det dansades och skrålades och jag hittade en kille att dansa vals med för att fördriva tiden i toalettkön...
Framåt småtimmarna blev några i sällskapet lite för intoxicated så vi begav oss hemåt.

På söndagen kom Lotta förbi. Hon hade varit på villovägar under natten. Vi åt pommes frites och kollade på Idol.
Klockan fyra följde jag med Bea och kollade på ett rum i en lägenhet hos en finsk förtidspensionerad dam. Det var spännande. Hon hade en fiskhåv med ett par glittriga pumps i som hängde på dörrkanten.
Söndagen avslutades med samtal över två koppar grönt te och scones.

Nu har jag tagit mitt pick och pack och flyttat in hos Mille resten av veckan. Mille dansar på kvällarna men jag är hemma och agerar hemmafru och lagar mat.

Det luktar höst ute nu.


"Vi heter Mando Diao, förresten"

Konserten igår var en besvikelse. Trots att både jag och Lotta var ordentligt i gasen och i riktigt fin form (alkohol är livets krydda) och trots att vi stod längst fram vid scenen, så höll det inte riktigt hela vägen.
Jag älskar Mando Diao, jag älskar musiken de gör, men tyvärr räckte inte det igår.
Man kan komma långt på ett vackert yttre, men efter att de rivit av några låtar och jag kommer på mig själv med att gäspa (gäspa på en konsert!) så är det väldigt illa.
Besvikna över konserten körde vi en repris på förra helgen och drog vidare till Carmen.
Där var det lika proppat som vanligt och vi träffade några lustiga människor. Kantareller och Star Trek-dräkter diskuterades över en öl, men sedan var ögonen och benen alltför trötta och jag åkte hem och åt makaronipudding.
På tunnelbanan hem hamnade jag brevid två brats som satt och halsade ur en medhavd vinflaska.
De satt och diskuterade samhället ("Vart fan är vi på väääg liksom") och the sideeffects ("Sideffekterna") som droger kan ge. Jag hade god lust att säga dem ett och annat och att de verkligen fått mig att inse hur jag ska rösta i valet i år.

Jag är lite seg i starten idag. Lagade en ordentlig frukost/brunch till mig själv och kollade flera avsnitt av Top Model i följd. Mycket mer än så har egentligen inte hänt idag.
Sista Trädgården ikväll! Vart ska man nu ta vägen hela hösten?
Jag är en vilsen själ i Stockholmsnatten.

Nej, dags att göra lite nytta. Nu börjar Top Model.




Ten little soldiers screaming in my soul

Snart. Snart ska vi åka. Vi har haft Allsång hos Hattie. Vi har sjungit och spelat piano och skrålat. Och druckit en jävla massa vin. Told you, promillehalten kommer att vara betydligt högre den här gången när jag och Lotta står vid Stora scen på Gröna Lund. Och den har vi jobbat hårt på. Promillehalten alltså.
Nu kom Pelle hem. Han undrar nog lite när han ser en bag in box på bordet och en Hattie med knallgrön basker på golvet nynnandes till " Back for good". Men vafan. Det är fredag och vi är bara glada!!! Och inte fulla.

Franska Institutet och Mando Diao

Igår var det jag och Bea som begav oss till Franska Institutet. Bea skulle anmäla sig till en av deras kurser och jag var bara där som moraliskt stöd och drack gratis vatten.
Tyvärr råkade vi gå vilse och gick åt fel håll i ca.15 minuter. När vi upptäckte vårt misstag var det bara att vända snällt och gå tillbaka hela vägen och lite till.
När vi tillslut hittat rätt var det bara fem minuter kvar tills stängning. Men eftersom fransmän är fransmän så var det pas de problème att vi var liiite sena. Väl där inne kändes det som att vara tillbaka i Paris. Alla pratade franska. Det var vackert.

På vägen hem "lånade" jag en Mando Diao-affisch som satt och skräpade på en vägg vid Östermalmstorg. (Äh, vafan, de hade ju ändå så många!) Och som sagt, jag bara lånade den...Ett tag framöver...

Imorgon blir det alltså Mando Diao på Grönan. Lotta och jag är väl förberedda den här gången, vilket innebär att promillehalten i blodet kommer att vara betydligt högre imorgon än vad den var förra veckan.

Mando Diao

Ciao!

Jobba bör man, annars dör man

Jobb, jobb, jobb. Jag söker vidare.
Säger man upp sig har man ju bara sig själv att skylla. Jag ångrar ingenting, dock. Jag tänker gå min egen väg. Även om den egna vägen oftast är lite krokigare och längre än den vanliga.

Har pratat med Tessie. Jag saknar henne nåt så fruktansvärt!

Ringde S, men hans mobil var av. Balle. Inget från kocken. Inget från P.
Jag är så uttråkad. Gör vad som helst som inte inkluderar något som kostar pengar.
Förslag, någon?


I love Toni & I love Guy

Jag ser indie ut. Definitivt.
Fyra och en halv timme tog det innan jag kunde lätta på min lilla bak och lämna Toni&Guy Academy. Men det var det värt. I love my hair.Love, love, love it! Thank you guys! (
http://www.toniandguy.se/)

Helgen inleddes på allra bästa sätt med Håkan Hellström i fredags. Det var jag, Lotta och fjortisar från hela landet. Tjejerna svimmade av värmeslag och hysteri redan innan konserten började. Men jag och Lotta stod stadigt medans de andra föll som furor i backen.
Håkan var grym!!! (Jag är lite kär i honom). Pianisten var söt, trummisen var trummis och saxofonisten var mmmm...
Carmen blev vi upplysta om att det var "follt" men efter bara några minuters väntan blev vi insläppta i bastun. Där avslutades kvällen med öl, cider och svett.

Tredje gången gillt: Lördagen spenderades på Trädgården efter att vi avnjutit en födelsedagsmiddag hemma hos födelsedagsbarnet Marlene. Det var mat och alkohol i olika färger och former, så framåt småtimmarna började alla i sällskapet se både olikfärgade och olikformade ut.
Själv hängde jag med gamla bekanta och hade första plats i baren (var annars?).
Undrar just hur mina chanser ser ut efter helgens bravader (Tack Frederik, tack Tobbe)...? Ganska illa, befarar jag.
Träffade även en kock/trummis som jag var svår mot. Han har inte ringt så jag skrämde nog iväg den stackaren.

Nu är det ut och söka jobb som gäller. Fan vad det tar emot.

So long suckers!


Plan B

Tror att jag och Lotta har gjort en liten missbedömning beträffande kvällens konsert. Det kommer att vara sjukt jävla mycket folk. Måste ringa och rådslå med Lotta och styra upp en plan B.

Fick precis mail från Yasmine. I november kommer hennes bebis. Det är en flicka som redan fått namnet Amber.
Amber kommer att vara den sötaste bebisen i stan!

Måste fundera vidare på en plan B nu.


Fredag

Gårdagskvällen fick en rätt oväntad vändning. Lite över halv sex anlände jag till Götgatsbacken, extremt tjurig, sjukt trött och svårt hungrig. Tog en snabb vända på H&M och ryckte och slet i några plagg som jag sedan ratade efter att ha konstaterat att de såg ut som allt annat jag äger för tillfället: Svart och långt och tråkigt.
Efter ett samtal från Mille möttes vi upp utanför Weekday, även hon lite smått irriterad över att hennes middagsplaner gått i stöpet. Tillsammans mobiliserade vi våra styrkor och gav H&M en andra chans.
Med lyckat resultat den här gången. För min del resulterade det i en underlig ballong-kjol med hängslen och hög midja. (Och jag, som så sent som förra veckan, lovade mig själv att aldrig hänga på högmidja-trenden. Jag är en svag människa och har ingen som helst självbevarelsedrift ).
Hursomhaver, mamma höll på att skratta ihjäl sig åt den höga midjan när jag visade upp den för henne senare på kvällen. Inte för att hon tyckte att den var groteskt ful eller så. Nej, snarare för att jag alltid har mobbat henne för att hon har byxorna under armhålorna. Nu fick jag igen för det alltså.
Efter shopping och nya krafter på Burger King mötte jag och Mille upp kusinen på cykel. Mille och kusinen på cykel skulle åt ett annat håll och jag styrde stegen mot Skanstull för en date med Bea.
Pappa Nylund stod för middagen så vi rullade ner till Thaibåten och drack färgglada drinkar, åt stark (!) mat och pratade om livet. En riktigt spontan och lyckad kväll.

Det är inte bara fredag idag, utan även min sista dag på jobbet! Och sedan ska jag hem och ladda inför Håkan ikväll.

Drömde konstigt inatt: Pelle var psykopat och pappa satt på balkongen med bekymrad blick och så var Patrick på besök i Sverige och ville ha hamburgare från Mc´Donalds. Så jag fick gå ut och handla (den lata jäveln!) och på vägen hem mötte jag kusinerna Pettersson på en hemmafest.
Så nu överväger jag allvarligt att uppsöka en psykolog. De här drömmarna kan aldrig vara bra...!